ERZURUM Haber Girişi : 30 Kasım 2022 10:11

Ölmek üzere iken bulunan muhabbet kuşu, kursun maskotu oldu

Ölmek üzere iken bulunan muhabbet kuşu, kursun maskotu oldu

 

 

 

 

Erzurumbulten-Erzurum'da karlar içinde donarak ölmek üzere iken bulunan muhabbet kuşu götürüldüğü Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nin maskotu oldu. Merkeze gelen kursiyer, müşteri ve eğitmenlerin neşe kaynağı olan Ata ismindeki muhabbet kuşu kendini kurtaran kurs eğitmeni Canip Cihangir'i ise biran olsun yalnız bırakmıyor. Abdest almak için lavaboya giden Cihangir'i takip eden Ata'da suyun altına girip yıkanıyor.

 

 

 Merkez Palandöken Belediyesi'nin kültür merkezinde halk eğitim destekli ahşap yakma, ahşap oyma, naht sanatı ve filo grafi gibi kurslar veren Canip Cihangir (56) Ata'yı 3 yıl önce henüz yavru iken karlar içinde bulduğunu söyledi. Tüyleri yeni yeni çıkmaya başlayan kuşu önce bir veteriner hekime ardından merkeze getirip beslemeye başladığını söyleyen Cihangir "Yaklaşık 15 senedir buradayım. Ata'yı tesadüfen bir kış günü dışarıda buldum. Donmak üzereydi alıp önce veteriner hekime ardından buraya getirdim. Buranın evladı, keyif veren belası oldu. Her yere girip çıkıyor. Ama çok keyifli bir evlat oldu bizim için. Atölyenin her yerinde dolanıyor. Yani başımızda ustabaşı oldu. İsmini Ata koyduk. Abdest almaya gittiğimde benimle lavaboya geliyor. Ben abdest alırken oda suyun altına girip yıkanıyor. Bensiz buraya girmiyor. Buraya sipariş vermeye gelen müşteri, kursiyerler ve eğitmenlerin başına omuzuna konuyor. Ceplere giriyor, kursiyerlerin iplik, fil kete, iğne gibi malzemelerini çalıyor. Cep telefonlarının koruyucu kılıflarını çıkarıyor. O adı gibi tam bir muhabbet. Kendisinden korkan bazı kadınlar şirinliğinden etkilenip evine kuş alıp beslemeye başladı. Üç yıldır bizimle olan Ata merkezin maskotu oldu. O nu çok seviyoruz. Kahvaltı yaptığımızda bize eşlik ediyor" diye konuştu

 


 Sipariş vermek için merkeze gelen Muhammet Ali Çakır (24) üzerine konan Ata'yı çok sevdiğini söyledi. Çakır, "Canip hocamızın methini duyduk. Biz de aile büyüklerimizden birine hediye etmek için Canip ustamıza resim çizdirmeye gelmiştik. Ama sağ olsun Canip ustamızın Ata ismindeki muhabbet kuşu konuşmamıza fırsat vermedi ve onun tatlı tacizlerine maruz kaldık. Ata ile Canip hocamızın arasındaki bu bağı gördüğümüzde mutlu olduk. Çünkü son zamanlarda hayvanlara yapılan saldırılara karşı insanların halen daha hayvan sevgileri olduğunu görmek bizi mutlu etti" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.