ERZURUM Haber Girişi : 25 Mart 2023 11:00

 Erzurumlu öğrenciler, Adıyaman'daki öğrencilere bir minibüs dolusu kitap gönderdi

  Erzurumlu öğrenciler, Adıyaman'daki öğrencilere bir minibüs dolusu kitap gönderdi

 

 

 

Erzurumbulten-Erzurum 'da özel bir okul öğrencileri depremin ağır hasar verdiği Adıyaman'da üniversite ve lise sınavlarına girecek olan öğrenciler için bir minibüs dolusu kitap gönderdi. Öğrencilerin, okul önünde doldurdukları yardım minibüsünde iftarlık gıda malzemesi de yer aldı.

 

 

 


 

 

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü yaşanan ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen iki büyük deprem 11 ilde yıkıma nedene oldu. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremin yaralarının sarılması için bölge çalışmalar sürüyor. Erzurum'daki özel bir okulun ortaokul ve lise öğrencileri de depremzede öğrencileri unutmadı. Öğrenciler, düzenledikleri kermes, biriktirdikleri harçlık ve okullarının da desteği ile LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için kitap ve erzak aldı. Öğrenciler, satın aldıkları kitap ve ürünleri okul önünde koliye koyup minibüse yerleştirdi. Depremzede öğrencileri unutmadıklarını söyleyen öğrencilerden Melis Aydın ve Azra Doğan, "Deprem bölgesindeki abilerimiz ve ablalarımız LGS ve YKS sınavlarına girecek. Bunun için onlara kitap ve Ramazan ayı olması nedeniyle iftarlık gönderdik. Umarız yaşadıkları sıkıntıları kısa sürede atlatır ve normal yaşantılarına dönerler. Bizler onlar için elimizden gelen herşeyi fazlası ile yapmaya çalışıyşoruz" diye konuştu.

 

 


 

Öğretmenlerin su dökerek uğurladığı Okul Müdürü Abdullah Samancı, "Tamamen öğrencilerimiz ve okulumuzun katkıları ile alınan kitap ve iftarlıkları Adıyaman'daki öğrencilerimize ulaştırmak için yola çıktık. Kolay kolay unutulmayacak bir deprem yaşadılar. Sınavlarda başarılı olmaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin de desteği ile satın aldığımız Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için çok sayıda kitap bulunmakta. Ramazan ayı olması nedeniyle minibüste çok sayıda gıda maddesi de bulunmakta" dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.