ERZURUM Haber Girişi : 17 Şubat 2024 16:32

Erzurum’da “Tarım müzesi” açıldı

Erzurum’da “Tarım müzesi” açıldı
Erzurum’da “Tarım müzesi” açıldı

Erzurumbulten-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde hizmete giren “Tarım Müzesi” gerçekleştirilen törenle açıldı.

 

Ziraat Fakültesi Dekanlık binası karşısında yer alan Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü binasında açılışı yapılan törene; Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, rektör yardımcıları, genel sekreter, dekanlar ile akademik ve idari personel katıldı.

 

Programın açılışında bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Çomaklı, müzeleriyle anılan bir üniversite olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Atatürk Üniversitesinin geçmişinden aldığı güç sayesinde geleceğe emin şekilde bakabildiğini söyledi. Tarihi mirası korumanın getirdiği sorumlulukla bu ve benzeri adımları attıklarını dile getiren Rektör Çomaklı, bugün de ülke yükseköğretiminin en eski fakülteleri arasında yer alan Ziraat Fakültesi bünyesinde tarihi bir adım atarak “Tarım Müzesi”ni hayata geçirdiklerini aktardı.

 

Konuşmaların ardından içerisinde geçmişten bugüne tarımda kullanılan aletlerin bulunduğu müzenin açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra katılımcılar müzeyi gezerek içerisinde bulunan aletleri yakından inceledi.


 

Erzurum’da “Tarım müzesi” açıldı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.