ERZURUM Haber Girişi : 18 Ocak 2024 08:26

Erzurum'da İlk uzay yolculuğu heyecanı için buluştular

Erzurum'da İlk uzay yolculuğu heyecanı için buluştular
Erzurum'da İlk uzay yolculuğu heyecanı için buluştular

 

 

 

Erzurumbulten-Erzurum’da gençler ve çocuklar Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu heyecanını yaşamak için buluştu.

 

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kala Erzurum’da gençler ve çocuklar, Türkiye’nin ilk uzay yolculuğunun heyecanını yaşamak ve anlamak için bir araya geldi. Bilim Erzurum’da ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencileri bir araya getiren etkinlik, zaman zaman heyecanlı anlara de sebep oldu. “Türkiye’de astronomi çalışmalarının seyri ve ülkemizin ilk uzay yolculuğu” konulu programda gençlerin uzay ile ilgili merakı ve heyecanı gözlerden kaçmadı. Atatürk Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünden Dr. Ahmet Polatoğlu, ülkemizin özellikle Cumhuriyet’in kuruluşu ile birlikte uzay çalışmaları ile ilgili yaşadığı süreçleri içeren bir konuşma yaptı.

 

Dr. Polatoğlu, Türkiye’nin son yıllarda hem teknolojik anlamda hem de uzay çalışmaları noktasında ciddi adımlar attığını belirterek, “Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlaması bunun son halkası oldu. Ülkemiz artık bir çok konuda olduğu gibi uzay çalışmalarında da bizleri gururlandırmaktadır. Üniversitelerimizde bu anlamda akademik çalışmalar yapılmakta ve araştırmalara destek verilmektedir” dedi.


 

İlk uzay yolculuğu heyecanı için buluştular

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.