ERZURUM Haber Girişi : 23 Kasım 2022 11:35

Erzurum'da FETÖ adıyla kuyumcunun 750 bin lirasını dolandırdılar

Erzurum'da FETÖ adıyla kuyumcunun 750 bin lirasını dolandırdılar


 

 

 

Erzurumbulten-Erzurumlu kuyumcuya, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp; FETÖ terör örgütünce satıldığını söyledikleri 400 bin liralık altın ile 350 bin lira dolandıran 'Pablo' lakaplı Aydın A.'nın da aralarında olduğu 5 kişi, şafak operasyonuyla farklı illerde gözaltına alındı. Şüpheliler, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

 

Olay, 12 Ağustos'ta, Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde meydana geldi. Taşmağazalar semtinde kuyumculuk yapan M.G.'yi cep telefonuyla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Şüpheliler, kuyumcu M.G.'nin iş yerinde bulundurduğu altınların FETÖ terör örgütü tarafından satıldığını ve kriminal inceleme yapılmak üzere kendilerine ulaştırmasını istedi. Kuyumcu M.G., poşete doldurduğu 400 bin lira değerindeki altınlarla istenen adrese giderek, altınları araca binen dolandırıcılara teslim etti. Bu olaydan kimseye bahsetmemesini söyleyen şüpheliler, ilerleyen günlerde kuyumcudan bu kez EFT yoluyla verdikleri hesaba 350 bin lira yatırmasını istedi. Kuyumcu bankaya giderek şüphelilerin, bu isteğini de yerine getirdi. Daha sonra kendisindeki telefon numaralarına ulaşamayan kuyumcu dolandırıldığını anlayıp polise müracaat etti.

 

 

Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 aylık teknik ve fiziki takip sonrası dolandırıcıların bulundukları illeri tespit etti. Polis, Erzurum merkezli eş zamanlı şafak operasyonunda, 'Pablo' lakaplı elebaşı Aydın A. ile Ferhat T. ve Mehmet T.'yi Diyarbakır'da, Rıdvan A.'yı Antalya'da ve Sadullah Ü.'yü de Sivas'ta gözaltına alıp ifadelerinin ardından adliyeye sevk etti. Şüpheliler, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanıp cezaevine gönderildi.
 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.