GÜNDEM Haber Girişi : 25 Ocak 2023 16:28

Avrupa 3'üncüsü Furkan Akar'a Erzurum'da coşkulu karşılama

Avrupa 3'üncüsü Furkan Akar'a Erzurum'da coşkulu karşılama

 

 

 

Erzurumbulten-Polonya'nın Gdansk şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda 1000 metre finalini üçüncü bitirerek organizasyon tarihinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olma başarısını gösteren Furkan Akar (20), memleketi Erzurum'da coşku ile karşılandı. Akar, havalimanında karşılamaya gelen ailesi ve sevenlerine sarılıp, duygulu anlar yaşadı.

 

 


 

Çin'in Pekin kentinde düzenlenen 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nda kısa kulvar sürat pateninde 6'ncı olan Furkan Akar bu başarısına birini daha ekledi. 2023 Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda milli sporcu Furkan Akar, 1000 metre finalini üçüncü bitirerek organizasyon tarihinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olma başarısı gösterdi. Polonya'nın Gdansk şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda 1000 metre final yarışında Milli sporcu Furkan Akar, 1.37.780'lik derecesiyle Avrupa 3'ncüsü oldu. Final yarışını Belçika'dan Stijn Desmet 1.27.652'lik derecesiyle birinci, Hollanda'dan Jens van't Wout ise 1.27.785'lik derecesiyle ikinci sırada bitirdi.

 

Türkiye'ye bu alanda ilk madalyasını kazandıran Akar, Erzurum Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Ailesi ve sevenlerine sarılarak duygulu anlar yaşayan Furkan Akar, ikinci kez kahraman olarak memleketine dönmenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Akar yaptığı açıklamada, "Olimpiyat ve dünya altıncılığından sonra Avrupa şampiyonasına haz ırlandık. Gitmeden önce söz verdik, madalya hedefimiz vardı. Bu hayalimizi gerçekleştirdik. Antrenörlerim, ailem, sporcu arkadaşlarım ve Türk halkı hep yanımda oldu. Onların destekleri ve motivöasyonları ile bu hayalimizi gerçekleştirndik. Yeni bir tarihle memleketime geri döndüm. Şu an önümde dünya şampiyonası var. İki tane dünya kupası var. Buradada elimden gelini yapıp Türkiyemi en iyi şekilde temsil etmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

 

 

 


Çocuklarını karşılama için havalimanına gelen anne Birgül Akar ve baba Yavuz Akar, büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdiler. Furkan ile gurur duyduklarını belirten anne Akar, "Annesi olarak çocuğumla çok gurur duyuyorum. Başarılarının daim olmasını istiyorum. Yarışmayı izledim çok güzel bir duygu. O anlatılmaz yaşanır. Çok gurur verici idi. Onu çok seviyor ve her zaman gurur duyuyorum" dedi.

 


Karşılama töreninde ağlamamak için kendini zor tutan baba Yavuz Akar ise "Çok gururluyum. Oğluma çok teşekkür ediyorum. Bizleri bir kez daha gururlandırdı. Bundan sonra yolumluza devam edeceğiz. Olimpiyatlarda madamnyaya kadar çalışacağız. Furkan'da söz verdi bize. Olimpiyat altıncısı oldu ama biz madalya bekliyoruz. İnşallah 2026 olimpiyatlarında da Türk bayşrağını orada dalgalandıracak. Ben çok ağladım. Sevincimden ağladım. İnşallah bu sevinç madalya ile oldu. Olimpiyatlarda da daha çok ağlayacağız. Ama sevinçten ağlayacağız inşallah" diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.